Кущова зустріч голів рад та співбесіда з підприємцями щодо виконання бюджетів місцевих рад.

09.08.2016 13:57

Нарада з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення

e-mailДрукPDF

.IMG 6889

9 серпня відбулись чергові виїзди членів районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення в Добросинську, Воле-Висоцьку та Замочківську сільські ради з метою зустрічі та співбесід з суб’єктами господарювання, які проводять  свою діяльність на території цих рад.

На всіх зустрічах головами місцевих рад доведено до відома підприємців про стан виконання місцевих бюджетів, названі проблеми із їх виконанням, вказано напрямки використання бюджетних коштів. Особливу увагу головами сільських рад приділено сплаті акцизного збору та орендної плати за землю.

Керівником районної ДФС п.Звізло Б.Й. доведено всі зміни у податковому законодавстві, особливо про зниження ставки єдиного соціального внеску, спрощення фіскальних умов ведення бізнесу,  зменшення перевірок та наголошено на відповідальність за порушення податкового законодавства.

IMG 6885

Заступник начальника пенсійного фонду Скоропад Г.А. вказали на зміни у пенсійному законодавстві, заступник начальника центру зайнятості Каштан Г. розповіла  про  відшкодування єдиного соціального внеску при створенні нового робочого місця, начальник фіну правління Вус Г.І. провела детальний аналіз виконання бюджетів та вказала причини невиконання окремих видів доходів, начальник управління праці та соціального захисту  Гуменюк І.Б. назвав про наслідки виплати заробітної плати в конвертах.

Під час зустрічей учасники співбесід задавали запитання кожному члену робочої групи та отримували на них відповіді. Основними запитаннями були: влаштування  на роботу рідних(дружина, чоловік) при сплаті єдиного податку, заключення договорів на оренду землі, виготовлення документації на землю, залучення  на громадські роботи найманих працівників  та умови її оплати.  

Підсумовуючи всі зустрічі перший заступник голови РДА Дунець Л.М. вказала на важливість бізнесу  на кожній території як основної складової при формуванні бюджету, а також утримання за рахунок податків всіх бюджетних установ, соціального захисту населення. Також було наголошено на прозорість у господарській діяльності, легалізацію робочих місць, детінізацію зарплати, виплати зарплати не менше мінімальної, своєчасну та повну сплату податків, а також  на відповідальність за порушення.

IMG 6883